Eveniment: 20170608 – Cosmin Paulescu – hARTA. TERITORII PORTABILE

Cosmin Paulescu – hARTA. TERITORII PORTABILE

08.06.2017 – 14.07.2017

Curator: Cătălin Davidescu

Muzeul de Artă Craiova

Palatul Jean Mihail

Joi 8 iunie 2017, ora 18:00, la Muzeul de Artă Craiova va avea loc vernisajul expoziției hARTA. TERITORII PORTABILE a artistului Cosmin Paulescu. Cu acest eveniment, muzeul craiovean aduce în atenția publicului o direcție foarte prezentă în arta contemporană românească – arta angajată și pe unul dintre cei mai cunoscuți reprezentanți ai acestui curent – Cosmin Paulescu. Expoziția de la Craiova marchează încheierea unui ciclu de lucrări, început de artist la mijlocul anilor 1990, al cărui laitmotiv este harta României, și ne vorbește despre transformările profunde prin care țara noastră a trecut în toată această perioadă. Întregul proiect se configurează ca o instalație complexă, construită şi modelată în jurul elementului central – harta, care se regăseşte în toate componentele ansamblului: instalaţie, obiect, video, print digital, performance, lansând subiecte de impact cu referire permanentă la modele, la valorile societăți și, nu de puține ori, la zona politică.

La vernisajul expoziției va fi lansat și catalogul hARTA. TERITORII PORTABILE, care documentează diversele faze ale proiectului, de la lansarea acestuia în 1996 până în prezent, susținut de texte critice semnate de Mihaela Velea, Cătălin Davidescu și Diana Savu și o prezentare grafică de ținută aparținând Corinei Gabriela Duma.

Cosmin Paulescu este Decan al al Facultății de Arte Decorative și Design București. Din 1997 este membru al Uniunii Artistilor Plastici din România- secția Pictură, iar din 2006 este membru al Centrului de Cercetare și Creație Artistică „Arta în spațiul public”. În 2015 a caștigat Premiul pentru Secțiunea Instalație în cadrul Bienalei Naționale de Artă Contemporană “Aegyssus, ediția a II-a, Tulcea. Are la activ peste 150 de expoziții în România, Olanda, Ungaria, Germania, Grecia, Turcia, Croația, Belgia, Bulgaria, Franța, Italia și Statele Unite ale Americii.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 8 iunie – 14 iulie 2017, marți – duminică, orele 10-17.

Coordonator proiect: Mihaela Velea

Echipa de proiect: Lucian Florin Rogeanu, Ancuța Bărăscu, Emilian Albu,

Conservatori: Felicia Șerban, Luminița Florea

Concept și design grafic: Corina Gabriela Duma

Muzica: The Pass of Caradhras – Howard Shore, sursa: YouTube